Terasa de bloc in nordul Bucurestiului

Detalii proiect

  • Data: 05.04.2016
  • Locatie: Bucuresti, Romania
  • Categorie: Rezidentiale
  • Client: Persoana fizica

Terasa de bloc in nordul Bucurestiului

O solutie de a prelungi camera de zi este transformarea balconul intr-o minigradina. In cazul de fata, avem un spatiu de numai 12 mp, aflat intr-un imobil de 4 etaje din Bucuresti. Pentru a-l transforma intr-un colt agreabil de locuit, o metoda minimala este asezarea unor ghivece individuale in structura modulara. Numai asa pot fi usor de manevrat si intretinut. Ghivecele s-au pus in stanga si in dreapta balconului, pentru a lasa loc unui set de mobilier, iar ideea principala este de a evita monotonia prin folosirea diferitelor inaltimi ale ghivecelor.
Ghivecele sunt din materiale usoare (rasina, fibra de sticla) pentru ca, odata incarcate cu turba si plante, sa nu constituie o problema de greutate pentru structura blocului.
Folosirea unei podele de exterior a fost necesara pentru a crea o suprafata agreabila pe jos, dar si pentru a asigura un drenaj. O atentie trebuie acodata si culorilor de mobilier, cele din acest proiect se incadreaza intr-o gama neutra pentru a evidentia culorile vegetale.
Plantele folosite sunt cu crestere lenta, de semiumbra si verzi pe tot parcursul anului: buxus, pini pitici, molizi arginti, skimia, tuia, evonimus, sedum etc.
Astfel se poate transforma un balcon oricat de mic, intr-un spatiu agreabil, unde sa va relaxati si sa aveti grija de plante.

Terasa de bloc in nordul Bucurestiului

PERGOLA GRADINI DECORATIVE

Proiectant, Executant

Back To Top